Palvelut Peurakaltiolla - kahvila, majoitus, sauna, palju ja upeat ulkoilureitit. Vuokraamme myös lumikenkiä.

Peurakaltio Tallikahvio on tunnettu itsetehdyistä herkuistaan, joista pääsee taas nauttimaan talvisesongin aikaan Ylläksen tuntumassa Aakenuksentien varrella. Kauneimpien hiihtolatujen risteyskohdassa sijaitsevan kahvilan tuotteisiin kerätään marjatkin lähiympäristöstä, joten tarjolla on pääosin lähiruokaa ja -juomaa. Tallikahvio palvelee myös majoittujia tarjoten tukevan aamupalan, maittavan lounaan ja/tai päivällisen sekä retkieväät. Tallikahvio soveltuu myös erinomaisesti erilaisiin illanviettoihin ja vaikkapa syntymäpäivien, häävastaanottojen ja muiden juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Tiedustelut ja varaukset 040-5146655, 0400-722733. 

Peurakaltiolle pääsee autolla ajamalla Äkäslompolosta n. 10 km Muonion suuntaan ja sitten kääntymällä Aakenuksentielle kohti Kittilää. Mäen päältä tie erkanee 3,5 km:n kohdalta vasemmalle ja pian ollaankin jo Peurakaltion piha-alueella. Hiihtäen ja patikoiden matkaa Äkäslompolosta kertyy vähimmillään 13 km.

Alueelle on avattu myös uusia lumikenkä- ja talvipyöräilyreittejä. Elämänluukun suunnalta reitti kulkee Äkässaivon upeiden maisemien kautta. Peurakaltiolta reitit jatkuvat edelleen Äkäsmyllylle. Valittavanasi on kaksikin erilaista vaihtoehtoa. Ja toki mahdollista ja jopa suositeltavaa onkin tehdä koko kierros. Mahdollista myös tehdä lyhyempi n. 5,5 km:n lenkki. Kosken ylitys Äkäsmyllyllä onnistuu hyvin vankkaa puusiltaa myöden. Peurakaltiolle tulee kaudelle 2019 myös uusi näköalareitti Äkäskerolle, jonne voi lumikenkäillä päivällä tai illalla katselemaan revontulia.

Meillä on tarjolla mm itsetehtyjä:

  • Munkkeja
  • Kampanisuja
  • Suolaisia ja makeita piirakoita
  • Lohikeittoa
  • Voileipiä
  • Lettuja
  • Kahvia, teetä, kaakaota, mehuja ja muita juomia
  • Gluteeniton vaihtoehto
  • Ja paljon muuta!

Peurakaltio Wilderness B&B majoitus

Tallikahvion yhteydessä on eritasoista majoitusta viidessä huoneessa vanhassa Savottakämpässä. Huoneissa on yhteensä 40 majoituspaikkaa ja yöpyjille on tarjolla saunomismahdollisuus paljuineen sekä haluttaessa lounas ja/tai päivällinen ja/tai aamiainen sekä retkieväät. Halutessasi saat myös liinavaatteet, pyyhkeet jne. Majoitusvaihtoehtoja löytyy erikokoisista huoneista - kahden hengen huoneesta 20 hengen suureen huoneeseen. Majoitustilojen sisustuksessa on pyritty säilyttämään aito savottakämpän tunnelma. Annamme mielellämme lisätietoja eri vaihtoehdoista.

Kerro meistä kavereillesi

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

Erämajoitus, saunominen, ruokailu tai kahvit hiihtolenkin lomassa? Äkäslompololla Kukastunturin pohjoispuolella ulkoilijoita palvelee Peurakaltion kahvila.