Palvelut Peurakaltiolla - kahvila, shop, taidenäyttely ja upeat ulkoilureitit. Vuokraamme lumikenkiä.

Peurakaltio Tallikahvio on tunnettu itsetehdyistä herkuistaan, joista pääsee taas nauttimaan talvikaudella Ylläksen tuntumassa Aakenuksentien varrella. Kauneimpien retkeilyreittien risteyskohdassa sijaitsevan kahvilan tuotteisiin kerätään marjatkin lähiympäristöstä, joten tarjolla on runsaasti lähiruokaa ja -juomaa. Tallikahvio soveltuu myös erinomaisesti erilaisiin illanviettoihin ja vaikkapa syntymäpäivien, häävastaanottojen ja muiden juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Tiedustelut ja varaukset 040-5146655, 0400-722733. 

Peurakaltiolle pääsee autolla ajamalla Äkäslompolosta n. 10 km Muonion suuntaan ja sitten kääntymällä Aakenuksentielle kohti Kittilää. Mäen päältä tie erkanee 3,5 km:n kohdalta vasemmalle ja pian ollaankin jo Peurakaltion piha-alueella. Hiihtäen, pyöräillen ja patikoiden matkaa Äkäslompolosta kertyy vähimmillään 13 km.

Alueelle on avattu myös uusia lumikenkä- ja talvipyöräilyreittejä. Elämänluukun ja Kotamajan suunnalta reitit kulkevat Äkässaivon upeiden maisemien kautta. Peurakaltiolta reitit jatkuvat edelleen Äkäsmyllylle. Valittavanasi on kaksikin erilaista vaihtoehtoa. Ja toki mahdollista ja jopa suositeltavaa onkin tehdä koko Myllyn kierros. Mahdollista myös tehdä lyhyempi n. 5,5 km:n lenkki. Kosken ylitys Äkäsmyllyllä onnistuu hyvin vankkaa puusiltaa myöden. Peurakaltiolta on myös 5,5 km:n näköalareitti Äkäskerolle, jonne voi lumikenkäillä päivällä tai illalla katselemaan revontulia. Lumikenkäreitit/-polut merkitään viimeistään helmikuun alussa.

Meillä on tarjolla mm itsetehtyjä:

 • Munkkeja
 • Kampanisuja
 • Suolaisia ja makeita piirakoita
 • Keittolounaita
 • Voileipiä
 • Lettuja
 • Kahvia, teetä, kaakaota, mehuja ja muita juomia
 • A-oikeudet
 • Gluteeniton vaihtoehto
 • Ja paljon muuta!

 

Kerro meistä kavereillesi

Facebook Twitter 34Jaa

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Peurakaltio Latukahvila
Aakenuksentie 388
Ylläs, Äkäslompolo

Y-tunnus: 0808050-0
Puh: +358405146655

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Peurakaltion Latukahvila:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

 • Nimi
 • Sähköpostiosoite
 • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
 • Organisaatio ja asema
 • Organisaation osoitetiedot
 • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.

Erämajoitus, saunominen, ruokailu tai kahvit hiihtolenkin lomassa? Äkäslompololla Kukastunturin pohjoispuolella ulkoilijoita palvelee Peurakaltion kahvila.